Йордан Цонев разкри проект ли е ИТН на ДПС

Булфото (архив)
share

"Учудвам се на тези приказки, че сме натиснали бутон на Слави Трифонов и той излязъл от коалицията. Така става, когато започнат да губят властта определени кръгове. Ако Слави и неговата формация беше проект на ДПС, нямаше да пзоволим да се ходи на трети избори през миналата година. Имаше тогава всички условия кабинетът да поеме ударите на кризата. А Слави игра тази игра, за да даде време на ПП ("Продължаваме промяната") да се сформират, да излязат на сцената, да спечелят и да сформират кабинет. ИТН бламираха съставянето на кабинет след изборите през юни. Тогава през цялото време се игра игра против интересите на България". Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев  в ефира на Нова телевизия по повод актуалната политическа ситуация след излизането на ИТН от правителствената коалиция.

Той обаче заяви, че ДПС ще гласува поправките в бюджета:

"На първо четене няма да подкрепи бюджета. Между първо и второ четене обаче даже ще засилим някои неща - пенсии, горивата, (нулев) ДДС за хляба. Ще добавим сума за животновъди, растениевъди и т.н. На второ четене ще мине, но на първо, ако разчитат - ние сме опозиция, няма как да подкрепим", допълни Цонев.

Според него, въпреки че управляващите отрекоха да са готвили антикорупционен закон, предвиждащ по-лесно конфискуване на имущество, това е вярно.

Йордан Цонев: Антиинфлационните мерки са закъснели и нямат фокус

"Те отричат онзи текст. Но Асен Василев е работил по него, той е писал укаанията. Това са груби нарушения на Конституцията и на разделение на властите", допълни Цонев.

ДПС е готово да отиде на избори, защото "социолозите казват, че рейтингът на новата форрмация драстично е спаднал и ние очакваме народът да ги изведе от властта. Те не изпълниха своите обещания. Искаме да няма хаос в управлението. Няма никаква координация и ясна стратегия за преодоляване на кризите. Правителството и политиката му, и липсата на координация усилват кризите. Предлагаме народът да каже още веднъж, защото това е демокрацията. Всички хора да гласуват и да видим одобрява ли народът това, което му се случва."

Що се отнася до Делян Пеевски той заяви:

"Казусът "Пеевски" е затворен. Отношенията на ДПС с амариканското посолство и правителство са прекрасни. Ние сме в контакти, в  диалог и те знаят, че подкрепяме всяка инициатива. В Европа знаят всичко за казуса "Пеевски" и за евроатлантическата ориентаци на ДПС. Казусът е в съда в САЩ, вече никой не може да се произнася по него, само съдът - той ще каже дали Пеевски е виновен или не."

Водещи новини

Още новини