Антоанета Цонева ще се срещне с българи от Цариброд по повод 24 май

Булфото (архив)
share

В празничния 24 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, председателят на парламентарната комисия за българите в чужбина Антоанета Цонева ще се срещне с представители на българското национално малцинство в Цариброд, Сърбия, съобщиха от комисията.

Посещението е по покана на гимназията „Св. св. Кирил и Методий“ и кмета на града. Антоанета Цонева е в Цариброд в рамките на посещението на българска делегация по повод отбелязването на 24 май. 

Народният представител ще присъства на празничната програма в училището и ще поднесе цветя и венци пред паметника на светите братя Кирил и Методий в двора на гимназията.

Преди това председателят на парламентарната комисия за българите в чужбина ще се срещне със Зоран Джуров, председател на Общинския съвет в града.

В програмата е и посещение на Майсторския клас по актьорско майсторство на доц. д-р Данка Щерева, преподавател във факултета по науки за образованието и изкуствата в СУ „Св. Климент Охридски“ в  Културния дом на града.  Гостите ще разгледат и Градската библиотеката и ще се срещнат с уредниците на библиотеката.

Водещи новини

Още новини