Кирил Петков: Благодаря на Ердоган за подкрепата за бързото пристигане на азерски газ в България

Булфото (архив)
share

Министър-председателят Кирил Петков участва в откриването на нов офис в София на Българско-турската търговско-индустриална камара. Камарата развива дейност в България от 2013 г. 

Няма нищо по-хубаво от това две съседни страни да са приятелски настроени, да са отворени за съвместен бизнес и да си имат доверие, отбеляза премиерът. Той поздрави ръководството на камарата за стъпката да открие офис в българската столица и отбеляза, че Турция е един от големите инвеститори в България. 

Премиерът Петков: Ще получим цялото количество азерски газ, преди газовата връзка с Гърция да бъде финализирана

Искам да благодаря на турското правителство и на президента Ердоган за подкрепата за по-бързото пристигане на азерски газ в България, каза още българският министър-председател. Той увери представителите на бизнеса, присъстващи на събитието, че правителството ще проявява нулева толерантност към корупцията, за да може у нас да се развива добра бизнес среда. 

Освен представители на бизнеса, на събитието присъстваха още българският министър на иновациите и растежа Даниел Лорер и посланикът на Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок. 

Министър-председателят Кирил Петков получи покана да се включи в предстоящ бизнес-форум в Истанбул. 

"Не мисля, че Русия може да си позволи да загуби целия Европейски съюз", така отговори на въпрос на bTV след срещата премиерът Кирил Петков дали има опасения, че страната ни ще остане без газ, ако Гърция откаже да плаща в рубли.

Той обясни, че плащанията ще се извършват в нормална валута. 

"Това, че България направи тази твърда първа крачка мисля, че помогна на целия съюз. Бях уверен и от комисията, както вчера и от Германия, че плащанията ще бъдат в нормалната валута, както е в декларацията. Аз лично не се притеснявам", добави Петков. 

Водещи новини

Още новини