Ваня Григорова: Ако не изпълнят исканията ни, ще потрябват железни решетки

Кадър: Нова телевизия
share

Хората от градския транспорт се зачудиха защо и от какво се пазят депутатите, за да слагат ограждения и решетки. Нямаме никакво намерения да сваляме правителството. Ако иман нови избори няма да има сила, която да може да спечели доверието на българските граждани и отново няма да има мнозинство, а отново един каламбур от партии. Искаме да чуят исканията ни. Това заяви икономистът от КТ "Подкрепа" Ваня Григорова в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Управляващите не ни чуват от януари. Цената на билетчето за градския транспорт в София може да се вдигне. Асен Василев го подхвърли като алтернатива за справяне с тежката ситуация. Аз не смятам, че това е пътят, за гарантиране на безплатен градски транспорт в бъдеще. Само така могат да се постигнат някакви зелени цени“, посочи тя.

Решетките в НС - по искане на НСО?

Ваня Григорова припомни, че има сключено споразумение за 10% увеличение на заплатите в Градския транспорт всяка година. „Общината казала, че няма да може да ги даде. След това обаче бяха изпълнени нашите искания. Въпросът е да се запази това правило“, допълни тя.

„Трябва да се разбере, че общинските дружества дължат 55 млн. лева за горива, за охрана на полицаите и редица други неща. Няма средства за капиталови инвестиции, за резервни части и т.н. Ако не се отпуснат спешно средства ние ще организираме стачка", заяви синдикалистът.

"По думите на финансовия министър средствата не се харчели правилно и затова предстоят одити. Това обаче според нас е претекст да не се дадат средства. Ако коалицията не постигне съгласие за увеличение на минималната работна заплата, тогава ще им трябват железните решетки“, закани се Григорова.

Водещи новини

Още новини