Стефан Янев учреди партията си "Български възход", Виолета Комитова и проф. Пламен Моллов са сред учредителите

Булфото (архив)
share

Днес е перфектен ден за партийно строителство. Това заяви Стефан Янев, който днес събира Инициативния комитет на новата си партия „Български възход”.

Ексдепутатът от НДСВ и ректор на УХТ проф. Пламен Моллов, бившият служебен регионален министър Виолета Комитова, ексспортният министър Даниела Дашева, шефката на Борда по туризъм Поли Карастоянова са сред учредителите на новата партия на Стефан Янев. По думите на бившия служебен премиер в момента има пропаст между партиите и обществото.

"Позволете ми да ви поздравя с добре дошли и да ви благодаря за това, че сте днес тук. За да направим заедно първите стъпки към изграждането на една нова, смислена и полезна за обществото формация, която съм уверен, че ще има положителна роля и важно място в политическия живот на страната. Надявам се, след време, да разказваме на децата и внуците си за този ден и без притеснение и срам да казваме – и аз бях там, и аз бях част от този процес", подчерта Янев. 

И допълни:"Защото днес заедно поставяме едно ново начало, което се надявам да е ново начало  и за българската политика. Демонстрация как всяка политическа партия трябва да работи. Това ще бъде политическа формация, която ще бъде Близо до хората, ще работи за хората и ще има близък контакт с  гражданското общество". 

Според него всеки успех е резултат от работата на един добър екип. "В този смисъл считам, че нашата основна задача е да изградим един такъв екип", посочи бившият служебен министър.

 

Водещи новини

Още новини