Цветанов: С "Турски поток" само увеличихме зависимостта си от Русия

Булфото (архив)
share

Твърденията през последните години за диверсификация и газова независимост в страната ни за пореден път се оказаха неверни. 

Това написа на личната си страница във Фейсбук на лидеърт на партия "Републиканци за България" Цветан Цветанов по повод спирането на газовите доставки за българия от страната на "Газпром". Ето какво още сподели той: 

"Над 3 млрд. лв. платени от българския данъкоплатец за изграждането на “Турски поток” през страната ни, в полза на Русия, показва не само колко сме зависими, а и как ни се отплащат за транзитната тръба. 

Лена Бориславова: 12 години ... един доставчик. Браво!

Днешното правителство трябва да покаже способност за справяне на страната ни без руски газ, но не в рамките на месец и да гарантира националната ни сигурност, а не само да хвърля прах в очите на обществото и да го успокоява. Необходими са незабавни и навременни действия от управляващите, защото икономиката на страната ни е заплашена, ако не се намери бързо разрешаване на проблема.

Спирането на газта от “Газпром” за България е още едно доказателство, колко сме увеличили зависимостта си от Русия през последните години. Да не забравяме, че ако беше осъществена газова свързаност с Гърция, която чакаме повече от 10 години, щяхме да имаме азерски газ, който да осигури на страната ни алтернативен и независим източник на доставки от Русия през връзката Стара Загора-Комотини. Крайно време е Теменужка Петкова да каже, къде е пътната карта на “Турски поток” и да се види реалната газова свързаност на страната ни, а не да обяснява как сегашните управляващи не водели нормални преговори".

Водещи новини

Още новини