Цветан Цветанов: Не виждаме решения за неотложните, краткосрочните и дългосрочните цели на правителството

  • 19 април 2022 22:37

  • 2544
  • 8
Цветан Цветанов: Не виждаме решения за неотложните, краткосрочните и дългосрочните цели на правителството
©
Слушай новината Слушай новината

Не виждаме решения за неотложните, краткосрочните и дългосрочните цели на правителството. Това каза председателят на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в предаването „Денят ON AIR” на BG On AIR.

„Днес имаше една протоколна среща между Петков и Кулеба. На втори план не се вижда нищо от това, което очаква демократичната общност за подкрепа на Украйна с въоръжение, което трябва да предостави България, за да може действително Украйна да се отбранява и да защитава интересите на ЕС. Не очаквам да има стабилност при решението в българския парламент в тази посока, защото знаем, че във формата на парламентарното мнозинство има една партия като БСП, която категорично няма да подкрепи такова решение", посочи той.

Премиерът за военната помощ за Украйна: Не трябва да се чувстваме виновни, направили сме повече от други държави

Цветанов заяви, че не изпращането на оръжие за Украйна е много сериозен и тревожен знак, защото България, влизайки в НАТО и в ЕС е поела своя ангажимент за координиране на действията си и да имаме адекватно поведение и със съюзническите сили да може да защитим и да помогнем на тези, които действително имат нужда.

„През годините България има един сериозен дефицит за оперативната съвместимост със силите на НАТО“. Цветанов даде за пример съседна Румъния, дори и в действията ѝ към Украйна и за всичко, което се случваше през последните години след анексирането на Крим 2014 г.

„Знаем какви бяха инициативите на Румъния и каква беше пасивността на България във всичките правителства, които имахме досега. Не очаквам промяна и в сегашното правителство като поведение, което го наблюдавахме и при предишното правителство, когато имаше тревожни сигнали за това, което се случваше в Черно море и това голямо присъствие на въоръжение от страна на Руската федерация в Черноморския регион“, изрази мнение Цветанов.

Според него има риск за националната ни сигурност от войната, защото в момента сме и в политическа криза.

„Имаме нестабилност в управленските решения. Отсъствието на лидерство подкопава като цяло националната сигурност. Вече влизаме в една много тежка инфлационна спирала. Което означава, че ние влизаме в една много тежка политическа криза, която ще рефлектира върху националната сигурност и устоите на всички институции“, категоричен е председателят на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г..

По повод изнесената информация днес от политически формации, по темата с подписания меморандум от страна на правителството на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Gemcorp, Цветанов коментира, че е изключително несериозно ако не е направена проверка кой стои зад Gemcorp. „Докато не бъде извършена проверка от страна на българските институции дали има руска зависимост, може само да се гадае, но ако излезе със сигурност наяве бих попитал сегашното или предишното правителство е прокарало повече руски интереси у нас“, допълни той.

Gemcorp нажежи парламента: Скандал между ГЕРБ-СДС и Кирил Петков

„Обслужихме ли чужди интереси и защитихме ли националните интереси“, попита Цветанов припомняйки за прокарването на „Турски поток“ през територията на страната ни. И до ден днешен подписаната пътна карта от Теменужка Петкова я няма.

„От всичко, което се случва в държавата най-тревожно е, че не видяхме нищо, което е за неотложните, краткосрочните и дългосрочните цели на сегашното правителство“, заяви председателят на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г..

Цветанов даде пример, че няма яснота как ще се противодейства на инфлацията, какъв ще бъде управленският подход за новия финансов програмен период, който трябваше да стартира на 1 януари 2021 г.

По темата с мерките за пътната безопасност Цветанов припомни, че през 2009 г., когато е бил вицепремиер и министър на вътрешните работи е имало по 1100 жертви по пътищата годишно, а в края на мандата им 2013 г. броят е бил намален до 600.

„Вдигнахме глобите и 50% от приходите от тях отиваха за подобряване и изграждане на инфраструктурата, за да може да се контролира скоростта на този поток от автомобили. По този начин ще може да се извадят катаджийте от пътната инфраструктура и ще може да се осигури сигурността в малките населени места и да се противодейства на конвенционалната престъпност“, каза Цветанов припомняйки какво е направено и работи и какво ще е добре да се вземе предвид в готвените промени.

По думите му през 2019 г. бе създадена Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, но тя нищо не е променила в посока за намаляването както на жертвите, така и на инцидентите по пътищата. На въпрос ще ескалира ли войната между изпълнителната власт и прокуратурата Цветанов отговори, че през последните 30 години не е имало идеално партниране между прокуратурата и изпълнителната власт, но винаги се е намирала пресечна точка да се противодейства и да има добри операции, които да дадат отговор на това, което обществото очаква.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа добави, че когато се говори за съдебна реформа не може да се каже, че тя минава само със закриване на Специализирания съд и прокуратура. „Трябва да има цялостна пътна карта за промените, които трябва да бъдат направени, за да може да се получи и съответната политическа парламентарна подкрепа и да има действителни резултати, както през януари месец 2015 г., когато Христо Иванов, като представител на кабинета „Борисов 2" внесе стратегия за съдебната реформа. Относно закриването на Специализирания съд Цветанов каза, че това е политическо решение, но въпросът е дали делата, които са започнали да се разглеждат от него ще бъдат довършени.

Мая Йорданова
2544 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
М. Иванов

2022.04.20 | 08:07

8
Подлога
????

2022.04.20 | 06:35

7
"Другарю" Цветанов, а РЕШЕНИЕ за:НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,...................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ "законно" от ОПГ "герб", ВИЖДАТЕ ли??????????

2022.04.20 | 04:06

6
ЦЕЦКО,ВЯРНО ЛИ Е ,ЧЕ ОСНОВНОТО СИ ОБРАЗОВАНИЕ СИ ЗАВЪРШИЛ ВЪВ ВЪРШЕЦ В УЧИЛИЩЕ ЗА ДЕЦА С ИЗОСТАНАЛО РАЗВИТИЕ?

2022.04.20 | 04:05

5
ЦЕЦКО,ВЯРНО ЛИ Е ,ЧЕ ОСНОВНОТО СИ ОБРАЗОВАНИЕ СИ ЗАВЪРШИЛ ВЪВ ВЪРШЕЦ В УЧИЛИЩЕ ЗА ДЕЦА С ИЗОСТАНАЛО РАЗВИТИЕ?

2022.04.20 | 04:05

4
ЦЕЦКО,ВЯРНО ЛИ Е ,ЧЕ ОСНОВНОТО СИ ОБРАЗОВАНИЕ СИ ЗАВЪРШИЛ ВЪВ ВЪРШЕЦ В УЧИЛИЩЕ ЗА ДЕЦА С ИЗОСТАНАЛО РАЗВИТИЕ?
ЦВЕТАНОВ, НИЕ НЯМАМЕ

2022.04.20 | 00:41

3
ПРАВИТЕЛСТВО. ТОВА КОЕТО СЕ НАРИЧА ПРАВИТЕЛСТВО Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ.
ЦВЕТАНОВ, НИЕ НЯМАМЕ

2022.04.20 | 00:41

2
ПРАВИТЕЛСТВО. ТОВА КОЕТО СЕ НАРИЧА ПРАВИТЕЛСТВО Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ.
Бойко Борисов

2022.04.19 | 23:33

1
Скрий се мухльо

Добави коментар

Водещи новини