МВнР ще реагира на думите на премиера на Северна Македония за клуба в Битоля

Булфото
share

Министерството на външните работи ще реагира с позиция на острите думи, отправени от премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски заради наименованието на клуба на Българския културен център в Битоля.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1240

Това заяви преди заседанието на ресорната парламентарна комисия министърът на външните работи Теодора Генчовска, която изрази изненадата си на острата реакция към името на клуба, който бе кръстен на революционера Иван Михайлов: "С доста голяма изненада видях реакцията както на политическо ниво, така и на ниво неправителствени организации от страна на Република Северна Македония. Честно да ви кажа, не мислим през медиите да водим тази комуникация, но Министерството на външните работи ще излезе с официална позиция", посочи Генчовска.

Премиерът на Република Северна Македония премиер Димитър Ковачевски заяви, че българската делегация, в която присъстваха премиерът Кирил Петков и вицепрезидентът Илияна Йотова, са "събудили духовете от миналото, разпалвайки отново езика на омразата и недоверието", отбелязва БНР. 

Реакциите у нас след откриването на клуб "Иван Михайлов" в Битоля: Какво реално се случи?

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1240

Водещи новини

Още новини