Генчовска: Не е имало комуникация с ДНР

бТВ
share

Не е имало комуникация с Донецката народна република (ДНР). Това заяви външният министър Теодор Генчовска, която посрещна на летището българските моряци от кораба „Царевна“.

Тя остана изнанадана от информацията, че българските институции не са помогнали при спасяването на моряците. По думите ѝ координацията с България е била много тясна. „Изцяло организирана операция от правителството на България“, заяви министърът. 

"Нашите моряци са обратно в безопасност в България. Радвам се, че ги посрещнахме и сега те са със своите семейства", каза премиерът Кирил Петков.

Българските моряци от „Царевна“ се прибраха у дома

"Искам да благодаря на всички, които участваха в координацията. Сега фокусът ни е върху следващия кораб", добави той, визирайки моряците ни от кораба „Рожен“, който е край Одеса.

"Имахме директен контакт и с руската, и с украинската страна. Оттам нататък координацията е ставала през нашите служби", коментира още министър-председателят.

Външният министър Теодора Генчовска увери, че държавата е в постоянна връзка с капитана на „Царевна” още от самото начало на кризата. Тя е категорична, че операцията по евакуацията е организирана изцяло от правителството.

Водещи новини

Още новини