Протестиращи скандират "Оставка" пред НС, искат пълен военен неутралитет на България

Булфото
share

Протестиращи се събраха пред сградата на Народното събрание с искане за оставка на правителството. Протестът е организаран от партия "Възраждане", която е категорично против страната ни да предостави оръжие на Украйна. Демонстрацията е под надслов "Пълен военен неутралитет на България".

"Възраждане" настоява правителството на четворната коалиция да подаде оставка, защото не се справя с кризите, пред които страната ни е изправена. Националистите заявяват, че за 100 дни кабинета на Кирил Петков е показал, че обслужва чужди интереси и е спечелил само недоверие.

В момента единственото нещо, което спира депутатите да гласуват проекта за изпращане на военна помощ на Украйна - този акт на предателство, сте всички вие тук на площада. Истината е, че днес това предложение трябваше да бъде внесено, но те се уплапшиха, защото предателите са страхливи, крепят ги единствено чужди сили, заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

 

България не е НАТО, България не е Европейският съюз, България – това сме ние. Националните предатели усещат, че революцията започна. Ние няма да отстъпим, докато отново не започнем да управляваме държавата си, заяви Костадинов, като призова за оставка на правителството и предсрочни избори.

В центъра на София почерня от полицаи в очакване на протеста на "Възраждане"

Водещи новини

Още новини