Дани Каназирева: Наблюдаваме едно крайно незряло и крайно хаотично управление

Булфото (архив)
share

Управляващите или по-скоро министър-председателят и приближените му реално си играят на държава и пуснаха страната ни с бясна скорост по нанадолнището.

Всичко по темата:
Арестът на Бойко Борисов 229

Това мнение изрази пред БНР Дани Каназирева от ГЕРБ. „Наблюдаваме едно крайно незряло и крайно хаотично управление“, коментира Каназирева. По думите ѝ, „за да се прикрие слабото управление, явно се търсят пиар акции, с които да се осигури зрелище на хората и да се заметат проблемите, които са на дневен ред в страната ни. България беше поставена в безпрецедентна ситуация, в която действащ министър-председател поръчва ареста на лидера на най-голямата опозиционна партия. Беше замесена Европейската прокуратура, беше замесено по грозен начин идването на г-жа Кьовеши в България", посочи още тя.

Адвокат Рангелов за ареста на Борисов: Видяхме сблъсък между МВР и прокуратурата

Каназирева нарече случилото се с арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова „псевдоакция“ и „милиционерщина, която ни връща в мракобесни времена“. Според нея е налице „злоупотреба с власт и панически акт на слабост, безпомощност“, с цел да се отклони общественото внимание от кризите във всяка сфера на обществения живот. Тя заяви, че историята е абсурдна и министър-председателят няма как да има качество на свидетел. „Безумие е да коментира медийни публикации и в това си качество да дава показания, които да водят до установяване на обективната истина. Има и пълна липса на компетентност на разследващите полицаи", допълни Дани Каназирева. „В тази ситуация Европейската прокуратура няма компетентност да разследва състава от престъпления, който беше цитиран от разследващите полицаи и МВР", уточни Дани Каназирева и изтъкна още, че имаме нестабилна коалиция с непреодолими геополитически различия.

Тренд: Спад в подкрепата към правителството. ПП и ГЕРБ са вече на минимална дистанция

 В коментар на последните социологически данни на Изследователски център „Тренд“ и действията по неотложност, с които бяха мотивирани арестите, Дани Каназирева каза, че доверието в управляващите според нея главоломно спада, дори с повече от отчетеното от социолозите. „Ерозията в доверието и подкрепата е много по-голяма. Защото реално това не беше промяна. Никой от тези хора не са целели каквато и да е реформа. Такова управление е много по-опасно за страната, отколкото нови избори, категорична е Дани Каназирева.

Всичко по темата:
Арестът на Бойко Борисов 229

Водещи новини

Още новини