Томислав Дончев и Асен Василев се скараха заради опашките за бензин

Кадър: БНТ
share

Паническото купуване на гориво стана причина за политически спор и взаимни обвинения в ефира на БНТ между финансовия министър Асен Василев и Томислав Дончев от ГЕРБ. Двамата кръстосаха шпаги, заради обвинението към МГЕРБ за организирана атака и че на виновните ще се търси наказателна отговорност.

„Днес се пошегувах, че г-н Рашков трябва да арестува младежката организация на ГЕРБ. Пък сега разбирам, че то не било шега. Ние бензиностанции нямаме. Лъжа ли е, че имаше опашки на бензиностанциите?“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването „Панорама“ по БНТ.

Василев за паниката с горивата: За това, което направиха, се предвижда 5 години затвор

„Нашата младежка организация снима и непочистените пътища през зимата. И за това ли Рашков трябва да ги арестува?

Според Василев вина имал този, който спекулирал с цените, но вина имал и този, който снимал и снимката му стигнала до 1 млн. човека във Фейсбук.

"Агресивна опозиция е, когато се спира токът в метрото или се носят ковчези пред дома на премиера", подчерта Дончев.

„Има си член в Наказателния кодекс и той носи 5 години затвор, за който го е направил“, предупреди Асен Василев.

„Правим разлика между всички видове кризи и техния генезис. По отношение на всяка от тези кризи има български принос. По време на кризата държавата трябва да помага, смята Дончев. По думите му обаче това не се случва. „Това е проблем от миналата година. За мен е необясним ината на правителствата, които не направиха нищо, за да намалят високите сметки на предприятията. Държавата има достатъчен ресурс, но по-висок ДДС пълни хазната. Проблем е не само, че българският бизнес изнемогва, а че може да спре“, предупреди той.

Друга тема, по която двамата политици сблъскаха позиции бе продажбата на природен газ в късните часове.

Финансовият министър отрече това да е така.

Водещи новини

Още новини