Митов: Днес трябваше да гласуваме оставката на цялото правителство

share

В днешния ден не трябваше да се гласува само оставката на Стефан Янев, а на цялото правителство. Това каза депутатът от ГЕРБ Даниел Митов в предаването „Лице в лице“ по bTV.

По думите му правителството не успя да предвиди войната между Русия и Украйна.

Когато имаш ултиматум към НАТО,струпване на войски, когато други страни изтеглят дипломатите си трябва да се предвиди, че нещо ще се случи. Второ, правителството се провали в това да намери национален консенсус, трябваше ние да натсикаме, за да се приеме декларация, каза още той.

След часове скандали в НС: Драгомир Заков е новият министър на отбраната

Според Митов управляващата коалиция се разпада по геополитическа ос.

Когато става въпрос за гласуване на оставка, това е срещу правителството, допълни още депутатът.

Янев стана лош, когато почна да си изразява лични мнения, Петков трябваше да види, че този министър ще заеме съвсем различна позиция от тази на правителството, отбеляза Митов.

Според него премиерът има повърхностен поглед върху външната политика.

БСП не подкрепя санкциите срещу Русия, а министър-председателят отива и ги подкрепя. Това няма да помогне в бъдеще, проблемите тепърва започват. БСП ще съботира решенията. В момент на криза, на война, която е на около 300 км от нашите граници трябва да търсим консенсус, каза бившият външен министър.

Правителството се проваля се непрекъснато. Виждаме цените на бензина, хората не могат да си платят електричеството, предложихме мерки, те откзаха да ни чуят. Води се война с продължаващата пандемия, всички млъкнаха по въпроса, коментира Даниел Митов.

Водещи новини

Още новини