Панайотов: Путин иска да възкреси величието на Съветския съюз

Bulphoto
share

Владимир Путин иска да възкреси величието на Съветския съюз. И да накара света да се страхува от Съветския съюз, както е ставало. Това коментира в „Офанзива с Любо Огнянов” бившият министър на отбраната Георги Панайотов.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13438

„Искам да изразя уважението и възхищението си към украинския народ. И към лидерите на Украйна, към украинското държавно ръководство. Тези хора обичат родината си, защитават я, пазят я, умират за нея. Това предизвиква възхищение и уважение”, подчерта той.

Панайотов изрази увереност, че Путин няма да може да спечели сърцата и умовете на украинците. „Той може да ги обстрелва, да превзема военни бази, улици и градове, но сърцата и умовете на украинците няма да може да превземе” категоричен е бившият министър на отбраната. И допълни, че украинците искат да са свободни и няма да се подчинят на чужд диктат.

Зеленски: Във всеки наш град окупаторите получават твърд отпор

Той коментира и желанието на Финландия и Швеция да установяват все по-тесни контакти с НАТО. „Това е в резултат на политиката на руския президент Путин. НАТО и Западът се консолидират. Включително се възкреси дебатът в страни като Швеция и Финландия - традиционно неутрални, за евентуално членство в НАТО”, каза още Панайотов.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13438

Водещи новини

Още новини