Волен Сидеров: ГЕРБ ще гласува вратичка за шистовия газ

Булфото
share

Очаква се ГЕРБ и привлечените от тях независими депутати да гласуват вратичка в мораториума за шистовия газ, за който се борихме толкова много. Искат да променят този мораториум, така че отново да стане възможен добивът на шистов газ.

Това заяви на брифинг в парламента лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

"Трябва да се търси отговорност, да има прокурорско разследване за кмета на София. Фандъкова трябва да отговаря за проблемите с бездомните кучета, защото тя е тази, която беше длъжна да вземе мерки. Имаме цял закон, поправки в закона, които веднага слагат ред, ако се приемат. Фандъкова трябва да отговаря пред прокурор за този случай, както и за проф. Тачков. Кметицата Фандъкова трябва да бъде на прокурор за този втори случай, в момента получава рейтинг като най-харесвания политик. Това е парадоксът в България", посочи Сидеров.

"Бяхме на протест пред Общината, за да протестираме за това, че озвучаването от Джамията продължава години наред, което е незаконно. Отново Фандъкова не прави нищо", каза Сидеров.

"Атака" ще иска Росен Плевнелиев да наложи вето на промените в Закона за горите, подчерта лидерът на „Атака”.

"Макар и с измама избран за президент, той е действащ такъв и е негово право да наложи вето за откровено лобистки закон. Нашата позиция е ясна – ние сме против този закон, ние сме „за” вето за този закон, ние сме „против” лобистките закони изобщо. Бих се радвал да има такива обществени вълнения и политически интерес и за други закони на ГЕРБ", каза още Волен Сидеров.

Водещи новини

Още новини