"Възраждане" за общата декларация: Беше унизително, кой ще плати последиците от санкциите срещу Русия

share

Някои хора са с предварителни позиции в зала. Видях го това днес. ГЕРб излязоха и се върнаха с променена позиция. От днес по-унизителен момент не съм виждал. Още по-унизително беше, че след като се прие декларацията с гласовете на 6 от 7-те партии в парламента, всички станахме на ръка ръкопляскахме тържествено все едно сме превзели Цариград. Това беше парад на васалитета и блюдолизничеството – кой е повече верен на сюзерена, кой е по-по натовец. Като попитахме кой ще плати щетите от тези санкции срещу Русия, отговор не получихме. Попитах дали не можем да сме страна в тези разговори, защото излиза, че подкрепяме предварително зададени решения в тези разговори. Един от участниците днес заяви, че България не сме независима държава. Когато попитах кога сме загубили независимостта ни - ми беше отговорено, че България не е неутрална. Имам чувството, че разговарях с партийни секретари на БКП. А те дори не бяха от БСП. Това заяви пред журналисти лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14197

Международното право е мъртво от 1999 година, когато една държава като САЩ атакуваха една суверенна държава и изби хиляди.

Ние скърбим за жертвите, защото Украйна е близка и братска държава. Това обаче не са първите жертви. Припомняме, че има убити и изгорени българи в Одеса,има бити българи и осквернявани български паметници, заяви още той.

След бурни дебати и скандали и призив от премиера Петков - НС прие обща позиция за войната в Украйна

Вечни съюзи няма. Украйна не е член на НАТО и не знам какво е отношение на НАТО към това. Говори се, че ще се задейства член 4 от Вашингтонският договор. Коя е страната членна НАТО, която е засегата.

България в момента е колония, управлявана отвън. Обръщаме се към всички българи, които биха потърсили подкрепа и подслон - добре сте дошли, ние ще ви подслоним, имаме тази възможност, каза Костадинов.

Трябва да защитим българите в Украйна,категоричен е още той

По думите му в България няма натиск,защото се натиска някой, който се съпротивлява, а тук само се изпълняват заповеди. "Ще дойде време Възраждане да управлява и то ще е съвсем скоро", каза Костадинов.

Лидерът на Възраждане заяви, че е изненадан от войната в Украйна,но през годините е имало "дрънкане на оръжие".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14197

Водещи новини

Още новини