Мартин Димитров: С Бюджет 2022 тръгваме по пътя на увеличението на доходите

Кадър: БТВ
share

За една година не може да бъде направено чудо, но може да започне ключова промяна – както балтийските страни, Румъния, Чехия. Те постигнаха високи нива на растеж и европейските доходи. Например Чехия вече има по-висок резултат от Испания като БВП на глава от населението. Това заяви в ефира на Лице в лице по bTV депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров във връзка с приетия на първо четене държавен бюджет за 2022 г.

Димитров отчете като "голям успех" факта, че няма да има увеличение на данъците, но допълни, че въпросът с максималния осигурителен доход остава открит.

Остава въпросът с максималният осигурителен доход. Днес ще имаме среща по тази тема с бизнеса и заинтересоавните страни и ще търсим компромис. Търсим съвместно решение, защото за нас най-важен е високият растеж на икономиката. Максималният осигурителен доход трябва да бъде повишен тогава, когато има готов механизъм и да е одобрен от заинтересованите страни, обясни народният представител.

Парламентът прие на първо четене Бюджет 2022

По думите с Бюджет 2020 се търси висок икономически растеж, който от своя страна да доведе до ръст на доходите в страната.

Бихме искали по-бързо намаляване на дефицита, но виждаме надежда да се тръгне по един път, по който ще се увеличават доходите и пенсиите, посочи Димитров.

На въпрос дали в бюджета е взета предвид инфлацията депутатът отговори, че "компенсациите в бюджета са налице".

Водещи новини

Още новини