Йордан Цонев: Бюджет 2022 е проинфлационен и популистки

Булфото (архив)
share

Фискалният консерватизъм от последните години е причина за забавения растеж. Тази позиция изрази Кирил Симеонов от "Има такъв народ" по време на дебатите по първо четене на бюджета за 2022. Настоящия бюджет обаче е бюджет на растежа, смята той.

Йордан Цонев от ДПС посочи, че партията се отнася сериозно и отговорно към бюджета.

,,Този бюджет е много важен, по-важен от бюджетите от последните години'', коментира народният представител и призова обществото да разбере, че дългът е по-нисък от предвиденото

Условията за инвестиции за лоши. Инвестиционните разходи в последните години не се изпълняват, подчерта Цонев и изрази опасение, че и с този бюджет ще се случи същото.

Депутатът поиска да се спре тенденцията за нарастване на дълга.

Корнелия Нинова: Този бюджет е най-социалният от години

,,Бюджетът е проинфлационен'', категоричен бе Цонев.

Бюджетът може и да е специален, но не е най-социалният, отсече народният представител, според когото обаче със сигурност бюджетът е популистки.

Депутатът припомни мотото на Бил Клинтън: "Икономиката, глупако", като обаче го допълни: "Икономиката, глупако, не репресиите".

Асен Василев: Бюджет 2022 е инвестиционен

,,Бюджетът не е максимално социалният'', призна след това и финансовият министър Асен Василев. Той е доста социален и е устойчив във времето според него. Инвеститорите, по думите му, били много щастливи, защото никой вече не ги рекетирал.

Ние наследяваме една ужасна репутация, увери Василев.

Водещи новини

Още новини