Божидар Божанов: За електронно управление са изхарчени много пари, а е свършено много малко

БНТ
share

Електронното управление не изисква огромни бюджети, изисква умното използване на бюджетите. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на електронното управление Божидар Божанов.

В отговор на въпрос той посочи, че все още не е започната работа по анализ колко пари са похарчени за т.нар. електронно правителство.

Не сме започнали с този анализ, защото той е гледане назад, ние искаме да вършим работа, да гледаме напред. В тези сметки трябва да определим методиката. Изхарчени са много пари, а е свършено много малко за тях, заяви Божанов.

Министърът уточни, че с промени в Закона за електронното управление се прехвърлят правомощия от председателя на Държавната агенция "Електронно управление" към министъра на електронното управление.

Агенцията се закрива и се влива в министерството. Служителите ще бъдат преназначени, поясни Божидар Божанов.

Парламентарна комисия одобри на първо четене закриването на Държавната агенция "Електронно управление"

В България ще има електронно управление, правителството е орган на власт. Начинът на неговите действия е онова, което наричаме електронно, посочи той.

Той съобщи, че проектът за електронна идентификация чрез мобилния телефон е на финалната права. Ние много държим на общественото обсъждане, на широкия дебат, защото обратната връзка е много ценна. Проектите за отпадането на синия талон и на стикерите за автомобилите скоро ще са готови за обществено обсъждане, обяви Божанов.

Имаме воля, на нисък старт сме политиките да бъдат реализирани, каза още министърът на електронното управление.

В отговор на въпрос той каза, че в "Демократична България" не се готвят за предсрочни избори. Работим за пълен мандат, но винаги трябва да управляваме рисковете, коментира още Божидар Божанов.

Водещи новини

Още новини