Божидар Божанов: Казус с БУЛСТАТ няма, има медийно преекспониране

  • 12 януари 2022 17:25

  • 370
  • 7
Божидар Божанов: Казус с БУЛСТАТ няма, има медийно преекспониране
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Казус с БУЛСТАТ няма. Има медийно преекспониране на един факт, който съществува от 15 години. Това заяви министърът на електронното управление Божидар БожановБожидар БожановБожидар Божанов е ИТ експерт и предприемач, основател на компания за информационна сигурност. Има пред депутатите от ресорната парламентарна комисия, коментирайки твърденията в публичното пространство за теч на данни от регистъра БУЛСТАТ.

"Законът за регистър БУЛСТАТ казва, че едни данни са публични - за постоянен адрес, за настоящ адрес и други данни, описани там. Това, че има промяна в закона, влязла в сила от началото на тази година, с която всъщност се скриват лични данни, е довело до повишен интерес към системата. Няколко души са си видели личните данни, които винаги са си били там, но те за първи път ги виждат", коментира министър Божанов.

Според него, така разписан, законът не е добър, тъй като постоянният и настоящият адрес на самоосигуряващите се лица не следва да бъдат публично достояние. "С една уговорка - тези лица трябва да могат да бъдат намирани, за да им се връчват например покани за доброволно изпълнение, да бъдат призовавани от държавни органи и т.н. С Агенцията по вписванията и Министерство на правосъдието сме подготвили законопроект, който решава този проблем. Той скрива данните за постоянен и настоящ адрес, както и въвежда задължение за поддържане на актуален адрес за кореспонденция", обясни министърът.

Той припомни, че съвместен анализ с експерти от "Информационно обслужване" е показал, че технически теч на лични данни от регистъра няма.

Правосъдният министър разкри имало ли е теч на данни от регистър БУЛСТАТ

Последвайте канала на

Константин Тодоров
370 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.01.12 | 19:39

7
Тоя надрусан ли е или "ваксиниран"?
Катана Катана

2022.01.12 | 18:42

6
да ама не
Анонимен

2022.01.12 | 18:39

5
Ахъъ..Тъй тъй. Много бързо започнаха да ви пречат медиите.
Пхахахах

2022.01.12 | 18:28

4
Щом си рекъл, така ще да е.

2022.01.12 | 17:47

3
вЕрваме ви. Няли вече увеличихте пенсиите, както обещахте...
◉‿◉Чeрвeна шaпчица APМAТKА

2022.01.12 | 17:37

2
И Костя-Кoпeйкин, и Волен-Долен, и Бoкo-Бългaроубиeца, и Крава-Доя са ваксъри до мозъка на костите си, и тайни кремълски агенти.: uni.su/zAseVW Истинската причина за протеста, не е ковид-диктатурата, а е опит да се завземе власта, и Боко-Канибала да продължи да избива българският народ чрез едноличната си диктатура! ☞Диктатора Бойко Борисов: Аз ще се върна един ден: uni.su/RblzQU
gogo

2022.01.12 | 17:37

1
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина-канибал-ваксър Боко-Българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸: uni.su/bwT7KI

Добави коментар

Водещи новини