Борисов за рокадите в "Булгаргаз": Две банди хасковски се бият кой да вземе контрол

Булфото
share

"Пазар за милиарди, който в момента е държавен, да го дадат и него като на търговците на ток да крадат стотици милиони и да го разбият", така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира рокадите в "Булгаргаз", предава БНТ.

По думите му случващото се с обществения доставчик е последната важна тема на фона на "чудовищния скок на цените и чудовищната корупция". Борисов изтъкна, че в момента се крадат стотици милиони.

"Две хасковски банди се бият кой да вземе контрол. Най-малко ми отива да защитавам Николай Павлов, който е министърът на енергетиката на Румен Радев - него изчегъртаха. На пръв поглед изглежда, че това би било нещо срещу него. Според мен не е така, защото той вижда, че неговите изчадия се провалиха във всичко. Народът огладнява, фалира, бизнесът фалира и Радев го вижда. И той трябва всячески сега да се откачи от това тежко ремарке, претоварено с проблеми и да прави нова партия, за да работи отново модела с 6%, с 10%", заяви Борисов.

Борисов призова управляващите да започнат да разрешават натрупаните проблеми. Според него сега не е момента за предсрочни избори, защото хората са силно разделени.

"Аз ги умолявам да се стегнат, защото държавата е тежко разделена и не е готова за избори. Хората се мразят, партиите се ненавиждат и ще влезем в много тежка криза. Стига са крали, да почнат малко да помислят за хората", каза Борисов.

Водещи новини

Още новини