Лорер: От първите дни на новото правителство има огромен интерес за чужди инвестиции

Булфото (архив)
share

Новото правителство се бори за постигане на годишен икономически растеж от 5%. Това заяви в Пловдив министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който присъства на финализирането на сделка по строежа на нов завод за електрически велосипеди.

Лорер обясни, че още от първите дни на новото правителство има огромен интерес за чужди инвестиции - за стотици милиони евро, и те в момента се реализират.

Даниел Лорер: 5% ръст на българската икономика е абсолютно постижима цел

Министърът на иновациите и растежа призова кметовете на големите градове да направят карането на велосипед по-безопасно. Той отчете, че в момента България произвежда велосипеди за над 450 млн. евро годишно и постави за цел страната ни да се превърне в европейски лидер в тази индустрия.

Министър Лорер се срещна с ръководството на Фонда на фондовете

Инвестицията за новия завод край Пловдив е на стойност 70 млн. лева и ще открие нови 600 работни места. В момента в световен мащаб се наблюдава бум в търсенето на електрически велосипеди.

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер заяви, че реализирането на проекта за голям завод за електрически автомобили, произвеждани в България, върви по план.

Водещи новини

Още новини