Мая Манолова: Първо се смята, после се действа

share

Идеята за децентрализацията на администрацията беше пусната неочаквано в публичното пространство. На нея, както и на много други решения на ГЕРБ, й бяха дори преписани чудодейни качества. Това каза от парламентарната трибуна депутатът Мая Манолова.

Това обаче доведе до загуба на ценни кадри и стрес, добави тя. Оказа се, че само две ведомства ще бъдат преместени. Мая Манолова попита колко ще струва преместването.

Това зависи от подходящия сграден фонд, който общината може да предложи в съответния град, а за служителите - общински жилища. Общата сума на тези разходи трябва да е минимална, т.е. да се плати само за фактическото преместване. 50-55 000 лева ще трябва да струва преместването, заяви Финансовият министър Симеон Дянков.

Всеки българин знае колко струва един ремонт и едва ли в тези 55 000 лева ще се вмести ремонтът на сградите. Вие трябва да поемете и служителите, и членовете на семейството им, и ремонтите на жилищата им. А за служителите, които не искат да се местят, ще трябва да изплатите обезщетение от 6 работни заплати, заяви Манолова. По-нормално би било първо да се сметне, а после да се мести, а не обратния подход, завърши Мая Манолова.

Водещи новини

Още новини