Радев свиква КСНС през януари

Булфото (архив)
share

В първата половина на януари президентът Румен Радев ще свика Консултативния съвет по национална сигурност заради въпроса с Република Северна Македония.

Това съобщи държавният глава пред журналисти веднага след официалната церемония, на която ЦИК връчи удостоверенията на избраните за президент и вицепрезидент на България от произведените на 14 и 21 ноември избори.

ЦИК връчи удостоверенията на Радев и Йотова. Президентът: Ще бъда по същия начин критичен, където има отклонения

"Важно е да има позиция на този най-висш политически орган. Трябва да ускорим процеса по евроинтеграция на РСМ, но при зачитане на националния интерес. Важно е да разберем, че правата на македонските българи, създаването на условия за тяхното пълноценно включване в обществения, в политическия, в културния живот на страната е въпрос от изключителна важност и за България. Аз не веднъж съм призовавал и за прекратяване на езика на омразата", подчерта Радев.

Припомняме, че премиерът Кирил Петков: "Ще предложим нов процес за Северна Македония, много бърз с ограничена времева рамка, само шест месеца. В македонските учебници България не трябва да се нарича фашистка".

Водещи новини

Още новини