Борисов: Защо кандидат-президент свиква правителство?

Булфото, архив
share

Защо кандидат-президент свиква правителство и се ползва с безплатно отразяване по медиите? За нас репортажите са по 10 000 лева, а той ползва бонуси. Така бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов реагира на неравномерното според него отразяване на предизборните кампании. По думите му Румен Радев се ползва с привилегии. 

Борисов вижда нередност в това, че президентът има приоритетна роля в управлението на страната.

"Защо не отиде премиерът в Брюксел, а той? Или това, което днес прави и му текнало, че ще събира министрите и на живо ще го отразявате пак без пари. Единственото, което трябва да направи, е да издаде указ и да освободи Кацаров. Сега след 2 години безхаберие от негова страна, сега се е сетил, а не обясниха на хората за ваксинирането и удължените срокове за ваксините и създават паника", възмути се той.

Радев: За мен приоритет са хората, а не рейтингът

И не пропусна да спомене, че Радев се е противопоставил на мерките на правителството през 2020 г. навръх 3 март в деня на честванията на връх Шипка.  

"Нали той говореше за почтеност, това почтено ли е? Като обясняваше той на Шипка, че няма щаб и вирус, ние ли бяхме виновни", коментира Борисов.

Борисов постави въпроса и за годността на ваксините, но от Министерството на здравеопазването категорично посякоха съмненията му, че се прилагат стари препарати. 

Днес бившият премиер посети манастир Св. Св. Кирик и Юлита", кв. Горни Воден в Асеновград. Той беше посрещнат от Пловдивския митрополит Николай, а събитието бе излъчено на живо във фейсбук.

Водещи новини

Още новини