Напрежение на протеста пред МРРБ. От пътния бранш бойкотират Комитова

Bulphoto, архи
share

Напрежението между собствениците на пътни фирми и регионалния министър ахр. Виолета Комитова се засилва. В 8.30 работещи в бранша излязоха на протест, а два часа по-късно трябваше да се състои и срещата с министъра. Вместо това обаче от МРРБ информираха, че ще има брифинг за медиите. От прессъобщението става ясно, че собствениците на фирми не са отишли.

"Повече от 4 месеца МРРБ провежда срещи с представители на Българска браншова камара „Пътища“, с представители на фирмите, с профсъюзи  и с работници – всичките без особен успех.МРРБ счита, че е дошло време за разговори със собствениците. Зам.-министър Иван Шишков отново повтори, че ръководството на МРРБ очаква поканените собственици на строителни фирми да дойдат на среща в министерството", посочват от ведомството.

Така в 14 ч. ще има брифинг, на който Виолета Комитова и заместник-министрите Валентин Граматиков и арх. Иван Шишков ще обяснят създалото се напрежение.

Голям протест на служители от сектор "пътища", засилено е полицейското присъствие

Междувременно от Българска Браншова Камара „Пътища“ (ББКП) продължават да настояват за оставката на Комиторва.

"Комуникацията с г-жа Комитова за представителите на пътния бранш приключи.  Тя неколкократно доказа не способността си да управлява повереното й министерство", предупредиха от организацията.

Тяхната версия е, че Комитова е нямала доблестта да слезе при тях.

Снимка: Булфото

Още за кризата в сектор "пътища" - във видеото:

Водещи новини

Още новини