От МО отговориха на ГЕРБ: Трагичните инциденти в Българската армия не трябва да се използват за предизборна кампания

Булфото (архив)
share

Трибуната на парламента следва да се използва за намиране решения на проблемите на хората, основани на обективната истина, но, за съжаление, днес от тази трибуна ПГ на ГЕРБ-СДС поднесе поредните неистини и манипулации.

Това пише в официална позиция от страна на Министерството на отбраната по повод днешния брифинг в парламента на ГЕРБ - СДС. Публикуваме позицията без редакторска намеса: 

ГЕРБ иска истината прикрива ли се убийство на лейт. Манчев, питат за това и Румен Радев

"Министерството на отбраната за пореден път заявява, че демократичните норми на правовата държава изискват обективна информация по подобни инциденти да дават компетентните разследващи органи, а не политиците, които в конкретния случай я използват единствено за предизборна пропаганда.  

Твърденията на ПГ на ГЕРБ - СДС, че Министерството на отбраната и Служба „Военна полиция“ водят разследването по случая са белег на тревожна неосведоменост от страна на народните представители, тъй като на всеки юрист е ясно, че разследване на подобни инциденти се води само от Военната прокуратура.

Нова версия за смъртта на лейтенанта от Чешнегирово: Бил е убит?

Още веднъж подчертаваме, че е недопустимо от трибуната на Народното събрание да се изнасят непроверени и манипулативни факти и да се влияе както върху общественото мнение, така и върху работата на разследващите органи".

Водещи новини

Още новини