ГЕРБ: Радев явно не иска да има редовно правителство, след като връчи мандата на БСП

share

Връчвайки мандата на БСП ние може би разбираме, че президентът Румен Радев явно не иска да има редовно правителство. От "Има такъв народ" заявиха своята позиция. Нашата позиция също е ясна отдавна. "Демократична България" също казаха, че няма да подкрепят правителство с мандат на БСП. Математиката и аритметиката не излизат. Има методи и начини да бъдат променини вижданията на политическите партии, но явно президентът не желае това да се случи. 

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на парламента Росица Кирова по повод днешната новина, че президентът ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП. 

Радев връчва третия мандат на БСП

"ГЕРБ вече 4-5 месеца е опозиция. Не зная дали са възможни разговори между ГЕРБ и БСП. Всичко в парламента все още се базира на много емоции и малко разум. Всички слагат разделителни линии, а според мен точно в парламента трябва да се намери най-малкото общо кратно, за да се състави стабилно управление. Всички се опитват да вдърдят ядрата си. Не знам дали тези хаотични действия обаче няма да доведат до още по-голям хаос в самата държава. На всички е ясно, че ГЕРБ са конструктивна опозиция в този парламент. Ако има кабинет между БСП и ИТН, ние ще се отнасяме отговорно, както направихме и за актуализацията на бюджета", добави тя. 

Росица Кирова: Подкрепа ще има, когато са ясни конкретните политики

"Трябва да има стабилно правителство и парламентарно мнозинство, което да поеме политическата отговорност. Предлаганите политики от служебното правителство и пиарските им приказки нямат никаква реална тежест. Едно служебно правителство не може да излъчва политики и да прави актуализация на бюджета", категорична бе Кирова. 

Водещи новини

Още новини