Христо Иванов коментира дали ДБ ще участват в преговори с БСП

share

Всички знаят каква е нашата позиция. „Демократична България последователно настояваше да се търси някаква формула преди това решение.  Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в кулоарите на НС по повод връчването на третия мандат за съставяне на правителство, предаде репортер на Novini.bg.

„Ние сме демократична формация и окончателното решение по предложение за премиер и правителство, ще бъде взето от нашите колективни органи. До тогава ще изчакаме да видим каква е ситуацията“, уточни той.

Корнелия Нинова за третия мандат: Ще подходим различно от ИТН, няма да поставяме предварителни условия

„Това дали ще се включим в преговори с БСП ще се реши от колективните ни органи. Трябва да се оцени дали изобщо има място за това. При нас окончателните решения се вземат от колективни органи“, изтъкна Иванов.

„Когато има предложен състав на кабинет на БСП, тогава ще можем да коментираме. Много е ясна нашата позиция по отношение на червената линия. Тя не е новина за никого. Когато някой е взимал решение, без предварителни преговори между партиите, за които ние настоявахме, как си е представял хода оттук нататък, включително и президентът“, каза още Христо Иванов.

Водещи новини

Още новини