Анна Александрова: ГЕРБ-СДС може да поиска импийчмънт на президента

Bulphoto/архив
share

"Смятам, че ще отидем на консултациите при президента. Доказали сме го миналата седмица, че сме изключително отговорна партия и смятам, че ръководството ще се отзове. Това заяви в студиото на "Денят започва" Анна Александрова, депутат от ГЕРБ - СДС.

Александрова коментира решението на ГЕРБ - СДС да сезира КС по казуса с двойното гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков.

"Той трябва да взема важни решения за българските граждани и ако той е с двойно гражданство въпросът е чия позиция ще защитава - на България или на другата държава. Чувам, че е личен казусът, не е лично отношение, принципен е казусът и трябва да се носи отговорността. Нека само да спомена, че цялата отговорност е на президента", каза Александрова.

Кирил Петков с горещи кометари за президента Радев и канадското му гражданство

Тя заяви, че ако КС се произнесе, че назначаването е противоконституционно - изцяло отговорността ще е на президента Румен Радев. Защото, по думите  ѝ, той е следвало да направи проверка на министрите, които назначава и в нарушение на Конституцията, това е изключително тежко нарушение на закона.

Ако това стане, е напълно възможно от ГЕРБ - СДС да поискат импийчмънт на президента. Ще имаме достатъчно основания за това. Ако КС се произнесе за противоконституционност, ще имаме такава възможност, каза Александрова.

Тя не пожела да коментира кадрите с полицейско насилие над протестиращи. Заяви обаче, че записите от камерите излизат сега, за да се отклони вниманието от най-важните проблеми.

Водещи новини

Още новини