ДБ издигат свой кандидат за президент

Булфото (архив) - Радев с част от групата на ДБ
share

"Ние сме обявили, че сме в процедура за излъчване на нашата кандидатура за президентските избори." Така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов отговори на въпрос няма ли и те да подкрепят за втори мандат държавния глава Румен Радев, предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме, че вчера от "Има такъв народ" обявиха подкрепа за втория мандат на Радев, а Слави Трифонов обяви, че е сигурен в победата му още на първи тур. 

Булфото (архив)

Христо Иванов: ИТН дестабилизират конституционния ред и от това се възползват ГЕРБ

Кои са възможните кандидати? 

Кирил Петков

Служебният икономически министър е с висока обществена оценка, добре образован, като събра множество привърженици за последните два месеца. 

Кирил Петков - най-харесваният министър, когото хората искат и за премиер

Преди седмици той обяви, че се оттегля от политиката след мандата на служебното правителство, но преди дни заяви, че остава в политическия живот на страната. Той не пожела да коментира дали планира участие в конкретен политически субект.

Хората са впечатлени от това, че Кирил Петков има смелостта да е партийно независим и изказва свободно позициите си. 

Асен Василев

Служебен финансов министър, с високо образование и отново голяма обществена подкрепа. За него Петков заяви: Хората с майбаси имат проблем с оставането на финансовия министър Асен Василев. 

Христо Иванов

Съпредседател на "Демократична България" и ярка политическа личност в българската политика. След победата в София на ДБ на местните избори през 2019 г., се смята че самият Иванов ще бъде издигнат за кандидат за президент. На предсрочните парламентарни избори ДБ вдигнаха гласовете си с над 40 000 в сравнение с вота през април.

Водещи новини

Още новини