Стоян Михалев: Искахме истинска промяна, а не един човек, налаган ни с ултиматуми

Bulphoto, архив
share

За мен основната причина да сме изпратени от нашите избиратели е да ги представляваме. Парламентът е мястото, в което трябва да се избират най-добрите решения за страната. Ние искахме да върнем парламентаризма, съжалявам, че това не стана. Това коментира Стоян Михалев от „Демократична България“ (ДБ).

„Не получихме никакво улеснение. Видяхме, че ние искаме истинска промяна, а един човек, който се налага с ултиматуми, да се замени с друг, който пак се налага с ултиматуми“, заяви той на въпрос за провала в преговорите между „Има такъв народ“ и ДБ.

През вчерашния ден ИТН и ДБ отново се нападаха в пленарната зала и през медиите. Двете формации не се разбраха в преговорния процес за излъчване на редовно правителство, а хората на Слави Трифонов в крайна сметка поиска проектокабинетът изобщо да не бъде гласуван в зала.

Слави Трифонов: Имам чувството, че живеем в лудница

Въпреки че от ДБ настояват да не се "изгарят" всички възможности за намиране на консенсус в рамките на 46-ия парламент, малко вероятна остава възможността за редовно правителство.

Днес депутатите ще гласуват оттеглянето на Пламен Николов като кандидат-премиер. Предстои президентът да връчи втория проучвателен мандат на ГЕРБ-СДС, които нямат подкрепа в парламента и ще откажат да правят опит за съставяне на кабинет. Третият мандат се връчва на партия по преценка, като не е задължително тя да е следващата по численост. Очакванията са Румен Радев да предостави възможността на БСП за България, които са амбицирани да открият правилния път за фирмиране на управление. 

Още чуйте и във видеото: 

 

 

Водещи новини

Още новини