Хаджигенов и Дончева: ИТН упражняват произвол. Защо се мъчат въобще?

Колаж: Novini.bg/ БНТ
share

Отнесете се спокойно към нещата. Нищо не следва, ако искат ще включат кабинета в дневния ред, ако искат не. Това заяви преди председателския съвет в НС депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!" Татяна Дончева.

"Не знам защо направиха всички преговори последния месец. Нямат право да оттеглят проектопремиерът така. Не сме на Женския пазар – иди ми, дойди ми", категорична бе тя.

Тошко Йорданов с лаконичен коментар преди НС

"При всички случаи ще се създаде конституционен прецедент. Не е нужно да правим прецедент – нека да се разберем като хора", призова Дончева ИТН.

Защо се мъчат въобще? Хванаха от пътя някакъв човек, за да го направят министър-председател, разкри депутатът от ИБГНИ. 

"Ако има някой, който упражнява произвола, това са ИТН, защото те се опитват да извият ръцете на всички нас да работим за тях, а ние имаме наши собствени избиратели, наши собствени цели, наши собствени начини, които не са съвместими с демократичните им идеи", заяви пред журналисите Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!" и допълни: 

Явно трябва да минат години с избори, за да видят (от ИТН) как стават нещата. Това всъщност ще е едно училище за сценаристи! 

Дончева отговори на Тошко Йорданов и разкри: ИТН натискаха Манолова за подкрепа

"Аз искрено се забавлявам с това, че Тошко Йорданов говори от името на протеста, защото аз лично съм го виждал на протеста веднъж. Всъщност ние сме протеста, не те", продължи той.

Водещи новини

Още новини