Стефан Янев се среща с курсантите от випуск 2021 ВВМУ „Никола Вапцаров“

Булфото
share

Служебният премиер Стефан Янев ще поздрави днес курсантите от випуск 2021 на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“, които на официална церемония на Морска гара-Варна, ще получат дипломите си, както и лейтенантските си пагони.

Янев участва вчера в тържественото честване във Варна на празника на Военноморските сили на България. Той поздрави офицерите и цивилните служители, като подчерта, че хората са най-голямото богатство на бойния ни флот и благодари за тяхната всеотдайност:

„Благодаря ви за службата! Бъдете все така дръзновени, посветени на това, което правите, и посветени на завета, завещан ни от дедите - да бъдем защитници на родината“.

 Курсантите тази година са 17. Първенец на випуска е Васил Марков от Шумен, който е и първенец на специалността „Корабни машини и механизми за Военно-морските сили“.

Стефан Янев с предупреждение към българите

„Инженерната специалност за мен е изключително важна. С много голяма любов учих и на това се дължи този резултат. Назначен съм в база „Варна“ като командир на електромеханична група. Хората и екипът са страхотни. Смятам, че това е моето място“.

Водещи новини

Още новини