Дончева съсипа предложените за министри в кабинета на ИТН: Няма да носим отговорност за безумия

БНТ
share

Чалгизирането и мутризирането взеха връх, нямаше как да няма отражение. Дали се е сменил един кандидат с друг за министър, няма значение. В това правителство, с тези персони, няма хора с капацитет. Само кандидатката за социален министър поназнайва за сферата си. Това заяви пред "Панорама" по БТН депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!" и зам.-председател на парламента Татяна Дончева. 

Според нея добрият сценарий за България е да се намери мнозинство за правителство, което да издържи поне до пролетта. Въпреки тежките думи, Дончева смята, че има време за поправки в кабинета. 

Дончева нападна Слави и разкри кога ИБГНИ ще обявят решението си за кабинета на ИТН

Слави Трифонов не е и не може да бъде партиен лидер, обясни Дончева. Няма да носим отговорност за безумни решения, категорична бе депутатката от ИБГНИ. 

Когато тикате за вътрешен министър почетен консул на офшорна зона, то той Барбадос ли ще представя или националните ни интереси, попита още тя по повод кандидатурата на Петър Илиев.

Според нея той работи във фирма с шест счетоводителки за финансови транзакции. 

"Предлага се финансовото министерство да се поеме от вещо лице в Софийски градски съд. Човек, който не може да се издържа от приходите си от тази работа. ИТН не казват кой и къде е работил в последните 10-15 г. Важно е да се знае с кой и къде са работили", заяви народният представител.

"Закъснели сме по всички срокове за Плана за възстановяване. Те тепърва щели да разгледат актуализацията на бюджета, а кога ще се пише нов", попита Дончева. 

Тошко Йорданов ми писа, че сме казали, че имаме голямо покритие на приоритетите. Обръщам внимание, че в съчинението на Тошко пише, че всички теми са били засегнати, то не е ясен въпросът за махането на Иван Гешев. Думичките сочат намерения, съобщи Татяна Дончева. 

Питам Румен Гечев: Гечев, след като Трифонов заяви, че Асен Василев му е малко ляв, ти какъв се падаш. А той ми заяви, че е извън скалата, пошегува се депутатката от ИБГНИ. 

Водещи новини

Още новини