Деян Кюранов: По-вероятно е ИТН сами да се опитат да съставят правителство

Булфото
share

„Не мога да говоря сериозно за смените на кандидати за министри от ИТН, като случая с правосъдния министър например. От самото начало става дума за шоу, водено от шоумен“, коментира пред БНР политологът Деян Кюранов.

„Още след като те застанаха под прожекторите още на 4 април, оттогава имаме само „иди си, ела си, напред, назад…само и само центърът на вниманието да е той – шоуменът“, . така не може да се лъже постоянно. Това не е сериозно. Те самите не осъзнават, че с това листче, което ще представят на президента,  зависи политическата съдба на ИТН.

ИТН, като сложим точките – "и така нататък" – са пред една дилема – от една страна те не можаха да споделят част от властта с донякъде сродни с тях партии, тези на протеста.

Разбраха ли се ИТН и БСП?

От друга страна те могат да се откажат от мандата. Но по-вероятно е сами да се опитат да съставят правителство, но тогава или ще се провалят, което пък за тях е недопустимо, да слязат от почетната стълбичка, или ще трябва да търсят вече скрита подкрепа от непопулярните за тях ГЕРБ и ДПС.

Това е реалистичният сценарий и от това какво точно ще съдържа листчето със списъка, зависи едното или другото", коментира Кюранов.

Водещи новини

Още новини