Депутатите изслушват Стефан Янев и министри от служебния кабинет

Bulphoto, архив
share

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще бъде изслушван в парламента днес. Искането е на ГЕРБ-СДС, а поводът е незаконното подслушване на политици и граждани.

В програмата на парламента е предвидено изслушване и на здравния министър Стойчо Кацаров. Той ще трябва да информира депутатите за мерките на здравните власти при евентуална четвърта вълна на Covid-19 през есента. Кацаров ще докладва как върви и ваксинационната кампания. Към него има интерес и заради изграждането на новата детска болница.

Предвидено е и изслушване на служебния премиер Стефан Янев.

Демократична България пък поиска главният прокурор да дойде в пленарната зала. 

 Кадър: НС

Точка втора в дневния ред днес е прекратяване правомощията на член и заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков. Той бе в списъка "Магнитски", разпорстранен от Министерството на финансите на САЩ, наред с Васил Божков и Делян Пеевски.

Изслушването на Атанас Пеканов и Кирил Петков също предстои идните дни.

Междувременно пленарният ден започна не директно с изслушването на Бойко Рашков, а с декларация на Демократична България. Христо Иванов изложи виждането на коалицията за бъдещото управление. Засегна и темата за санкциите "Магнитски" и за ДПС. Това пък принуди Мустафа Карадайъ да отвърне. На свой ред лидерът на ДПС каза, че заради своята немощ ДБ използва антиДПС реторика.

По темата за подслушванията и обясненията на Бойко Рашков - вижте това видео:

Водещи новини

Още новини