Тома Биков: Този състав и тази структура на ЦИК са неадекватни

share

Бойко Борисов трябва да остане народен представител. ЦИК щеше да създаде един абсурд. Недопустимо е поведение, което се основава на личен реваншизъм спрямо ГЕРБ. Това заяви Цветомир Паунов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се отказа от депутатското си място, след няколко прегласувания ЦИК прие решението му. Очаква се партията да вземе решение дали да обжалва решението.

"ЦИК взема решения напук на ГЕРБ, това не е добре за доверието на изборния процес, този състав и структура на ЦИК са неадекватни и на ситуацията, и на себе си", добави Тома Биков.

Работата на членовете на ЦИК е да спазват закона, смята Тома Биков. По думите му досега те са били изключително единни за изчегъртането на ГЕРБ.

ЦИК реши: Борисов няма да е депутат

Попитан какво мислят, че е взето решение от ЦИК мандатите на Слави Трифонов да бъдат 65 за сметка на един мандат на ГЕРБ, Биков заяви, че те не са дребнави и с един мандат повече или по-малко няма значение. Ще дойде време ЦИК да не е удобна на Румен Радев, поясни още той.

Съставът на ЦИК в голямата си част трябва да бъде променен. Ние нямаме проблем, но те гласуват срещу всичко, предложено от ГЕРБ и после се стига до смешки, подчерта Биков.

 

Водещи новини

Още новини