Дянков обеща: Вдигаме пенсиите с бюджет 2013

share

Икономическият растеж на страната ще бъде 1,4%, каза пред БТВ министърът на финансите Симеон Дянков.

По думите му се очаква да има повече от 15 милиарда приходи. Министърът на финансите коментира също така, че не се очаква да има и висока инфлация. Вицепремиерът обаче поясни, че тъй като в Евросъюза като цяло ситуацията не е толкова розова, не може и в България нещата да бъдат добре.

Симеон Дянков съобщи, че след час и половина ще станат факт и първите две агенции, които ще бъдат преместени в други градове от страната. И това са Агенцията по туризъм, която отива в Пловдив и Агенцията по рибарство, която отива в Бургас. Дянков бе категоричен, че  Агенция "Митници" отива в Русе.

Министърът съобщи, че на всички служители, които нямат домове в тези градове, в които се местят агенциите, ще им бъдат осигурени апартаменти, които са общински.

Дянков съобщи, че септември месец ще стане ясно с колко ще се вдигнат пенсиите. Плановете са те да се вдигнат с бюджет 2013 година. По думите на финансовия министър е хубава мярка да се намали ДДС - то, но според него е по - правилно да се насочат усилията към увеличаване на заплатите.

Водещи новини

Още новини