Волен Сидеров поиска Бойко Борисов да се отчете заради визитата на Ердоган

share

Посещението на турския премиер Реджеп Тайп Ердоган се крие в тайна. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на Атака Волен Сидеров. Националистите питали в МС към връзките с обществеността къде ще се провежда срещата, откъдето отговорили, че това е класифицирана информация.

Атака е посрещала визитите на Ердоган с конституционни мероприятия, които винаги са били репресирани от полицията, каза Сидеров. Политиката на България към Турция е васална и не се е променила нито при ГЕРБ нито при БСП. Турция чудесно преследва интересите си, проблемът е, че те се сблъскват с интересите на други държави. Волен Сидеров призова Бойко Борисов да даде отчет защо се среща с Ердоган и каква е ползата от тази среща. Той припомни посещението на премиера в Турция, където Бойко Борисов е поздравил ротата гвардейци на турски и определи това като унижение.

От години Турция иска да се построи язовир в долната част на Тунджа и вероятно това е целта на визитата на Ердоган. Ще има ли от този язовир полза нашата държава, попита Сидеров и цитира Николай Младенов отпреди 2 години, който е казал че страната ни няма никакъв интерес от строежа. Каква е гаранцията, че Турция няма да врътне кранчето ако се изработят газовите връзки

По отношение на призива на председателката на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова да не се купуват повече гласове Сидеров каза, че винаги е подкрепял моралната чистота в политиката. Изборите през 2011 г. бяха охарактеризирани от ОССЕ като манипулирани и възможности за купен вот. Обвинението беше отправено към ГЕРБ, припомни лидерът на националистите. Ще се радвам ГЕРБ да се откаже от това, което направи – нанесе удар на Атака чрез кражба на финансовата субсидия за формацията и тогава ще им повярвам, че искат да въведат нов морал, каза Сидеров.

Водещи новини

Още новини