Кристалина Георгиева: Най - големи проблеми ще имаме с водата

share

Правителството и местните органи на властта имат намерение да извлекат уроци, които да са приложими за цялата страна, каза еврокомисарят Кристалина Георгиева на Софийски форум за сигурност.

Според еврокомисар Георгиева това, което ще ни притеснява в бъдеще най-много, е водата, която ще бъде прекалено много или прекалено малко.

„Ако можем да си представим бъдещето без сериозна работа по превенция, то това бъдеще трябва да си го представим като много лошо за децата ни”, каза още Кристалина Георгиева.

Локални събития могат да имат много тежки глобални последици, като например наводнението в Тайланд, заради което глобалното промишлено производство се е свило с 2,5 %.

„Това, което стана в Бисер след бедствието и продължава досега, записва България сред най-добрите практики в Европа и в света. Реакцията беше координирана и по-важното – беше човешко отговорна”, посочи еврокомисарят.

Продължава работата по възстановяването в селото. „Аз обещах на хората в Бисер, че ще се върна там, когато се оправи. Бяха взети мерки за институционални промени. Собствеността на язовирите се е размила, но институциите веднага взеха мерки”, подчерта еврокомисар Кристалина Георгиева.

Водещи новини

Още новини