Каракачанов: Промяна на позицията ни за Македония ще е национално предателство!

Булфото (архив)
share

При сегашната ситуация промяна на посоката по отношение на Македония ще е национално предателство. Това написа във „Фейсбук“ председателят на ВМРО Красимир Каракачанов по повод предстоящите днес срещи на Румен Радев с европейския комисар по разширяването и на португалския външен министър.

Вижте какво написа бившият вонен министър: 

По повод предстоящите днес срещи на президента Радев с европейския комисар по разширяването Оливер Вархей и на португалския външен министър Аугусто Силва, ясно заявявам:

Никакви нови „креативни“ предложения които не отговарят на всяка една от точките на Рамковата позиция на България от ноември 2019 г., подкрепена с Декларация на Народното събрание, не могат и не следва да бъдат приемани. 

Никакви едностранни декларации или обещания на Скопие, които не са обвързани с ясни механизми за проследяване, изпълнение и санкции, не бива да бъдат залагани в самата преговорна рамка. Следователно те не могат и не следва да бъдат приемани.

Без ясното признаване от страна на Скопие на българските корени, българската идентичност и език на населението на Македония в миналото не може да има промяна на българската позиция.

Без незабавното спиране на негативната кампания на Скопие срещу България и на тормоза над хората с българско самосъзнание не може да има промяна на българската позиция.

Зоран Заев пред Politico: Скопие разчита Западът да натисне България по историческия спор

Не българските политици, а българският народ е този, който никога няма да позволи някой да продължава да се гаври най-нагло и назидателно с неговата история и с паметта на дедите ни, дали живота си за българщината в Македония и за това България да я има и да пребъде.

Вече 128 години ВМРО е първият и неотменен стожер на българщината. Това ще остане и занапред! Компромис с лъжата и измамата не може да има.

Единство и сила! България над всичко!, завършва Каракачанов. 

Водещи новини

Още новини