Даниел Митов: Действията на служебния кабинет са болшевишки, президентът си връща за нещо

Булфото архив
share

Когато ГЕРБ е сменяло хора и подреждало администрации е било след парламентарни избори. Това е било правителство, дошло по волята на българските избиратели. Разликата е от земята до небето, защото в момент имаме служебен кабинет. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и бивш външен министър Даниел Митов в предаването "Още от деня" по БНТ.

„В момента не изпитвам никаква болка. Нашата реакция трябва да се разчитат, като реакция на някаква нормалност. Служебните правителства са с ограничена легитимност, сформирани по волята на един човек. Той явно има да си връща, нека да каже за какво. Служебното правителство се занимава с реваншизъм, вместо да организира избори. Действията на служебния кабинет са болшевишки“, изтъкна той. 

Румен Радев за шефовете на служби: Примерът на Борисов да се крие зад отпуски и болнични е заразен

"Когато аз съм бил служебен министър не съм обръщал администрацията с главата надолу", припомни Митов. По думите на президента тези хора трябвало да бъдат лоялни към България. В тази връзка го питам с какво са били нелоялни към държавата или президента се олицетворява с нея? 

"Ако има основания, нека да се изпратят сигнали и те да се проверят", призова Митов. "Циркът в парламента ме вбеси. Твърденията на бизнесмените бе свада и цирк. Това беше галопиращо безумие", коментнира заместник-председателят на ПП ГЕРБ във връзка с разкритията в комисията за ревизия на кабинета. 

Отказът от разговори за съставяне на правителство с ГЕРБ, Митов определи, като проява на политическа незрялост. Той отново напомни, че ГЕРБ е най-голямата дясна партия в България и не може да се заобикалят ¼ от българските избиратели.

"ГЕРБ е демократична партия и с обновяването в ръководството си даде сигнал, че предстои промяна на посоката. Когато има някаква амортизация, се прави обновяване, дава се сметка за грешките, както направи и партията на Маргарет Тачър. Лидерът на партията Бойко Борисов разчете сигналите на избирателите и предприе правилните стъпки. След изборите ГЕРБ е готова за разговори и отново ще подаде ръка към останалите десни политически партии. Демокрацията е диалог“, подчерта Даниел Митов.

 

Водещи новини

Още новини