Служебният вътрешен министър премахна и шефа на СДВР

Булфото (архив)
share

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков премахна и шефът на СДВР Старши комисар Георги Хаджиев. 

"Всекидневно работим по кадровите промени – Столична дирекция на вътрешните работи вече има нов ръководител. Не мога да приема, че директор спокойно може да гледа как пребиват младежи в центъра на София, а и където и да е. Не мога да остана равнодушен", аргументира действията си Рашков. 

Бойко Рашков: Съвсем логично е МВР да играе водеща роля в промените

Старши комисар Хаджиев е понижен. 

"Ако някой си позволи да пребива деца, то аз докато съм министър ще остана безкомпромисен", заяви служебният вътрешен министър. 

СДВР - Хаджиев

Припомняме, че само преди дни и главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов бе отстранен от длъжност. Причината отново, според Рашков, е насилието на протестите през 2020 г.  "Необходимо ли е да напомням събитията от 2020 г. и действията на полицейските сили, които увредиха здравето на младежите", коментира Рашков премахването на Иванов.  

"Няма подобно нещо", отговори Бойко Рашков на въпрос на журналист ще си подаде ли оставката заради изказвания срещу водещи на БТВ. "Съжалявам, че го казах. Но сега е време за работа, а не за оставка", категоричен бе той. 

Рашков със скандално изявление: Ако съм шеф на bTV, ще отстраня Гавазова и Йовчев

За неплатените отпуски по високите етажи 

"Не мисля, че ръководители на такива важни ведомства, когато предстоят избори, трябва да си вземат неплатена отпуска до септември", съобщи Бойко Рашков. 

Директорът на ДАНС Димитър Георгиев е излязъл в неплатен отпуск от началото на месеца. Председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май до 5 септември 2021 г. включително.  В отпуск, но по-къс и платен, е и шефът на Държавна агенция „Технически операции”.

С шефа на "Технически операции" вече е имало среща, но други, според Рашков се укриват. 

"Премиерът ги покани на среща, но те изпратиха свои заместници. Имат поредна покана, а ако не се явят, ще има законови мерки", категоричен бе служебният шеф на МВР.

Рашков заяви, че не прави чистка. "До момента сме освободили двама души на пенсионна възраст - единият е бил директорът на дирекция "Инспекторат", който е взел болничен, когато служебното правителство е встъпил в длъжност".

Водещи новини

Още новини