Костов прогърмя: Кунева е червена кукувица

share

Меглена Кунева е последната червена кукувица, която се опитва да снесе яйце в синьото гнездо. Това заяви в парламента лидерът на ДСБ Иван Костов.

Командирът е убеден, че Меглена Кунева не може да бъде новият десен политически субект, който да ги измести. "Доверието ми не произтича нито от хората, които са ми искали оставката, нито от който и да е извън ДСБ. Там имам мандат и съм отговорен към доверието и мандата. Нищо не е в състояние да ме разколебае. То не е обект на разделение. Има много хора, които споделят друг поглед за своето бъдеще и развитието на СДС. Най-добре е да започнат да си казват какво искат да се случи”, обяви Иван Костов.

На въпрос дали Асен Агов ще напуска ДСБ и Синята Коалиция, а отговорът бе, че „засега няма такова нещо”. Костов е предложил на колегите си от алтернативната комисия, разследваща нарушаване на човешки права в Перник по случая “Мирослава”, проект за доклад и комисията ще се събере да го обсъдим и да излезем с обща теза.

„Основният извод е, че са налице груби нарушения на човешките права. Има нарушения на законите на страната, на Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за МВР, което е коствало загубата на ключов свидетел и което впоследствие е получило политическа закрила. Сочим поименно хората, които са ангажирани с тази политическа закрила, каза Костов. - Министърът на вътрешните работи е способен да реагира, ако питате дали да очаквам репресивен отговор.”

Водещи новини

Още новини