Митов разкри: Радев скри важна декларация, която заклеймява саботажите на Русия в Чехия и България

Novini.bg
share

Новият зам.-председател на ГЕРБ Даниел Митов направи разкрития за президента Румен Радев. Според Митов, държавният глава е скрил, че е подкрепил декларация, която заклеймява саботажите на Русия в Чехия и България

"Надявам се, че предстои работа и оправдаване на доверието. Винаги съм стоял на ясни позиции и вдясно. Приказките, че няма ляво и дясно са лакърдии на хора, които нищо не разбират от политики и сега стъпват. В момента, в който трябва да направиш политически избор и да решиш проблем, правиш стъпка. А те са леви, десни, центристки, либерални, консервативни... Политиците неизменно влизат в такива парадигми", разкри Митов и допълни: 

"С номинацията ми се показва ясната посока на ГЕРБ". 

В ГЕРБ избраха новото ръководство на партията

"Пред България и Европа стоят тежко геополитически предизвикателства, чертаят се тежки разделения. Трябва да заемем ясни позиции и принципи", разкри новият зам-.председател на ГЕРБ. 

"Вчера имаше среща във формат Б-9, в който държавите-членки на НАТО обсъдиха предизвикателства пред сигурността на членките. На срещата, с участието на Радев, беше приета декларация.  Стана ясно, че държавният глава е скрил декларация, а така си играе на "тука има-тука няма" с геополитическите позиции на България", съобщи Даниел Митов.

Румен Радев участва във видеоконферентна връзка на високо равнище на страните от формата Б9

Декларацията осъжда агресивните действия и военно присъствие до границите на НАТО, включително и в района на Черно море. Радев скри това. Декларацията осъжда саботажа на територията на НАТО и взривовете през 2014 година в Чехия, като се споменава и България - загриженост за подобен модел на наша територия. 

Защо българският президент крие тази информация? Какво започва да се случва в България?, попита депутатът от ГЕРБ. 

Премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви по темата: Нищо странно. Двуличието е в основата на тези хора. Те се опитват нещо, което не могат - да флиртуват с Русия, но и със САЩ. 

Водещи новини

Още новини