Христо Гаджев за скандала с Илчовски: Предубедените ще видят това, което искат

Кадър БНТ
share

Целият скандал дойде от опитите на Мая Манолова да използва и да манипулира Комисията в дадена посока. Така депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Христо Гаджев коментира в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ скандала в Комисията по ревизия и изслушването на бизнесмена Светослав Илчовски в парламента, който обвини ГЕРБ в рекет и злоупотреба с власт.

"Искахме да има ясни правила, по които ще се проведе изслушването. Също така г-н Илчовски още в сряда даде едни документи на г-жа Манолова, които били много важни, а тя ги скри. Защо не даде на членовете на Комисията да се запознаят с тях?", попита Гаджев.

Според него в сряда Илчовски твърди, че е виждал как кюлчетата били подарявани на Борисов, а вчера е казал, че ги е виждал само на снимка, в сряда казал, че знае коя е плеймейтката, а в петък - че само е чувал за подобно нещо.

"Аз се надявам следващите дни дума по дума, теза по теза и журналисти, и експертизи, и власти - прокурор и съд, да обследват всяка една от тезите с документите, за да се види кое е вярно и кое не. Защото предубедените хора ще видят това, което искат да видят. Но непредубедените да имат някакъв критичен анализ на това, което се случи", коментира Гаджев.

Собственикът на "Градус": Никога не съм използвал името на премиера, отговори и за златните кюлчета

По думите му Светослав Илчовски вчера сам се е самоинкриминирал за извършени от него престъпления, докато се опитва да обясни как другият бизнесмен Иван Ангелов е вършил престъпления.

"Изглеждаше като двама бизнесмени, които са били доста близки очевидно през годините, които явно към момента вече нямат общ бизнес и в момента си хвърлят кал един по друг, през държавата, правейки цялата държава на цирк", каза още Гаджев.

Хванаха Илчовски да си пише с депутaта от ДБ Борислав Сандов

Според него Мая Манолова трябва да изпрати бизнесменът Илчовски на европейската прокуратура, защото той вчера е признал, че е правил измами с еврофондове и субсидии.

"Нека не слагаме каруцата пред коня. Нека да дойде 11 юли и тогава ще видим" - така депутатът от ГЕРБ-СДС коментира предстоящите избори.

Водещи новини

Още новини