Костов: Получихме яснота

share

Нека да започна с анализа на това, което се случи. Добрата новина е, че Демократи за силна България искахме отдавна да получим ясното за това какво ще е Бъдещето на синята коалиция и сега най-накрая получихме яснота. Това каза в сутрешния блок на БТВ лидерът на Демократи за силна България Иван Костов.

По думите му сега неговата партия е готова да хвърли цялата си енергия за подготовката за предстоящите избори. "Това, което се случи вчера, не е разпад на Синята коалияция", каза Костов. Ние, от Демокрация за силна България, ще продължим да я подкрепяме, защото те са там, защото са получили доверието на сините избиратели. Отхвърлено бе конкретно споразумение, с което се поемат се конкретни ангажименти за решителна икономическа политика за защита на правата на хората и тяхната собственост. В него не се споменава името нито Мартин Димитров, нито на Иван Костов. Всичко, което досега е съставено като представителство на Синята коалиция, ще продължи да има пълната подкрепа на ДСБ, като целта на партията е всички създадени органи на Синята коалиция да довършат мандатите си.

Искам да заявя категоричната воля на ДСБ ние да продължим да подкрепяме всички представителства на Синята коалиция, в това число на Европейския парламент, в Народното събрание, в местните власти, кметовете, избрани с листата на Синята коалиция, всички наши представители, излъчени в комисии, избрани от Народното събрание, защото те не са там благодарение на волята на едно или друго партийно ръководство, а са там, защото са получили доверието на сините избиратели, каза лидерът на ДСБ.

Аз не мога да предам сините избиратели. Имам получено доверие и въз основа на това изпълнявам ролята си, аз не завися нито от Мартин Димитров, нито от СДС, нито от когото и да било - аз завися от сините избиратели, заяви Иван Костов.

Това е едно платено от "дългата ръка", както се изрази Мартин Димитров за ГЕРБ, социологическо проучване, каза Костов за цитирано проучване, според което ДСБ има малък процент поддръжници. Той е оптимист, че партията му ще влезе в парламента и ще надхвърли минимума от 4% на изборите през 2013 г.

Костов заяви, че снощи е имало събрание в ДСБ и обяви, че хората са го посъветвали да каже днес в сутрешния блок, че той е избран с пълно мнозинство за лидер на партията. Той съобщи, че все още не се е виждал с Мартин Димитров, но и това ще стане, първо двамата трябва да си починат.

Водещи новини

Още новини