Георги Марков: Радев сбърка като не разпусна НС, не насрочи дата за вота и не назначи служебен кабинет

Булфото, архив
share

Румен Радев сбърка като не разпусна НС, не насрочи дата за вота и не назначи служебен кабинет. Това смята бившият конституционен съдия и бивш депутат от ГЕРБ Георги Марков. 

"ГЕРБ ще си спести резила не по своя вина да участва в т.н. машинно гласуване, с което ще станем за срам пред цяла Европа. Да бойкотира изборите! Ще има невероятна какафония в изборния ден и изборите ще бъдат невалидни", смята още той. 

Ива Митева към БСП: Вие се подиграхте с парламента!

Днес БСП за България върна мандата за съставяне на правителство още при самото му приемане. Това се знаеше, че предварително ще стане. Президентът Румен Радев обяви, че предсрочните парламентарни избори ще са на 11 юли, но той трябва да насрочи датата официално с указ. Очаква се 45-ия парламент да работи още два дни и да бъде разпуснат. Наред с това президентът трябва да обяви и състава на служебния кабинет.

Междувременно в президентството започнаха консултациите за работата на новата Централна избирателна комисия. Трябва да се избере нов състав, който да организира предсрочните избори, които ще се провеждат и при нови правила.

Водещи новини

Още новини