Сергей Станишев: ГЕРБ ще се опитат да разцепят БСП на конгреса

share

Агресивният характер на кампанията свързана с избора на председател на БСП беше избрана от другаря Георги Първанов. С тези думи лидерът на социалистите Сергей Станишев коментира призива на бившия президент за сближаване на позициите преди конгреса на партията. Никога досега не е имало толкова голям интерес към най-висшия форум на БСП, каза Станишев.

Той припомни, че именно Георги Първанов е бил човекът, който информира с писмо, че започва да обикаля страната, като част от кампанията за избора му за председател. За какво точно трябва да се води разговор, попита лидерът на БСП и обеща да направи всичко възможно, за да бъде конгреса смислен и съдържателен, за да се вземат легитимни решения.

Станишев предупреди, че има слухове за това, че конгресът ще бъде удавен в процедури. Членовете и симпатизантите очакват нещо съвсем различно от конгреса. Ще подчиня поведението си на това очакване, декларира Станишев. Той припомни, че ГЕРБ успешно влияе върху политическите процеси. Управляващите разбиха не една парламентарна група и политическа сила. Последният пример е СДС, където Мартин Димитров подаде оставка заради липсата на решение за коалиционно споразумение с ДСБ . Това е част от политиката на ГЕРБ за вклиняване в политическите партии, каза Станишев. По време на конгреса на БСП трябва да сме наясно, че също ще има такива опити, имайки предвид че оставаме единствената партия, която може да се противопостави на ГЕРБ на следващите избори и да ги победи. 179 са номинациите за председател на Сергей Станишев и 82 за Георги Първанов, Янаки Стоилов получава малко над 30 номинации.

Водещи новини

Още новини